2016

Hippisch Holtrijk 2016 in de media

Renate Beuving wint spannende ontknoping in Derby van Drenthe

GROLLOO - Drie Drentse amazones streden in de finale van de tweede editie van Hippisch Holtrijk om de zege in de Derby van Drenthe. Renate Beuving uit Odoorn trok uiteindelijk aan het langste eind. Ze pakte met Berona de hoofdprijs van duizend euro.

Met de fraaie overwinning van Renate Beuving was de cirkel rond. De professionele amazone uit Odoorn won vrijdag bij de start van het druk bezocht driedaagse evenement de openingsrubriek. En zondagmiddag tegen de klok van vijf reed ze ook bij de laatste ereronde voorop.

Daar ging wel een pittige strijd aan vooraf. Parcoursbouwer Willem Schepers had het de deelnemers niet makkelijk gemaakt. De Derby van Drenthe kende 27 sprongen, deels over wallen en natuurlijke hindernissen.

Drentse amazones

Drie Drentse amazones streden uiteindelijk in de barrage om de hoofdprijs van duizend euro. Nicole Eggens uit Mantinge startte als eerste. Ze reed met Amie d’Or opnieuw foutloos, maar haar tijd van 39.20 was niet scherp genoeg. Dat bewees Renate Beuving met Berona. Zij klaarde de rit ook foutloos in 39.09.

Marlies Pepping was de laatste kanshebber. De 18-jarige amazone uit Zweeloo heeft in Downing Street een klein, maar heel rap paard. Ze bleek inderdaad sneller, maar maakte wel een fout en belandde daarmee op de derde plaats.

Winnares Renate Beuving was blij met de overwinning. ,,Ik begon goed, maar ik raakte in de barrage het ritme een beetje kwijt. Op de laatste sprong hadden we een beetje geluk. Al met al was het super. Ik won vrijdag de eerste wedstrijd en nu dus ook de laatste, mooier kan het niet.”

Tevreden

Voorzitter Derkjan Schepers van Hippisch Holtrijk was meer dan tevreden over de tweede editie. “Al was het wel een evenement van extremen.” Daarmee doelde Schepers op de soms extreme weersomstandigheden. Toch hield de bodem zich goed en was er sprake van mooie sport, zo stelde ook gedeputeerde Henk Brink tevreden vast. Brink reikte de hoofdprijs namens de provincie uit aan winnares Renate Beuving.

 

Nog meer afwisseling bij tweede editie Hippisch Holtrijk

"Hippisch Holtrijk is een spontaan initiatief van een vriendenclub", legt voorzitter Derkjan Schepers uit. "Het is een breed opgezet plattelandsevenement, met veel paardensport. Die sport is zeer geschikt om te netwerken. Vandaar dat we de ondernemersavond als een zeer welkome aanvulling zien."

Ook nieuw is een kleintje landbouwbeurs waar lokale ondernemers op het gebied van landbouw en mechanisatie zich presenteren. De tweede dag van Hippisch Holtrijk wordt afgesloten met nog een nieuw element: Culinair Holtrijk. "Tijdens deze culinaire avond worden lekkere streekproducten gemaakt en voorgesteld aan het publiek", blikt de voorzitter vooruit.

Naast de nieuwe elementen komen ook vertrouwde onderdelen terug bij de tweede editie. Zo komen op zaterdagavond de tuigpaarden met hun verheven bewegingen weer in de baan en ook zijn er Friese paarden te bewonderen. Daarnaast is er op zaterdag een springwedstrijd voor veteranen, er is het gehele weekend een gezellig strodorp en zondagmiddag is uiteraard de nu al befaamde Derby van Drenthe, die vorig jaar werd gewonnen door de Brabantse amazone Aniek Diks. Ze verdiende daarmee toen 1.000 euro.

Topruiters

Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel topruiters die in actie zullen komen in het bijzondere parcours, dat veel natuurlijke elementen zal kennen. "Er komen zelfs extra wallen bij in het parcours", zegt Schepers.

Het succes van de eerste editie heeft de organisatie als het ware vleugels gegeven. "We hebben er bij publiek, deelnemers en sponsoren veel krediet mee opgebouwd en we zijn super gemotiveerd om alles dit jaar nog weer iets beter te doen", aldus Derkjan Schepers.

Voorbeeld

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) volgt ook met grote belangstelling wat er in Grolloo uit de grond is gestampt. "De paardensportbond vindt ons een voorbeeld voor anderen en daar zijn we natuurlijk trots op." Ook de Provincie Drenthe en de gemeente Aa en Hunze zien Hippisch Holtrijk als een verrijking in het aanbod van brede plattelandsevenementen.

Kijk voor meer informatie op:

www.holtrijk.nl

www.facebook.com/hippischholtrijk